no to netusim ale tak mi to vysvetlil. njprv ma isiel dodzubat ze mam moc oleja v motore a ked som mu povedal ze jediny kto tam daval olej bol ich technik tak vyrukoval s tymto co som napisal. na kazdu chybu co nevedia opravit mi povedia ze to tak ma byt.jack píše:A na to ako prišli?Dusaník píše:.....opel to ma neskutocne zle vymyslene kazde nedokoncene cistenie pretlaci sajrajt do oleja a ked som tam bol nedavno na diagnostiku mi vravel ze mam moc oleja co je nasledok casto nedokoncenych cisteni.Môžeš to trochu bližšie vysvetliť? (som asi ťažko chápavý typ človeka)
Pokiaľ sa nemýlim, tak DPF filter je súčasť výfukového systému a keď už raz výfukové plyny "opustia" spaľovací priestor valca cez výfukový ventil v hlave valcov a pokračujú zberným potrubím na odvod spalín do výfukového systému (a všetko čo k nemu patrí), tak ako sa vrátia (resp. ten "sajrajt") späť do motoru (do oleja resp. olejovej vane)?
(EGR ventil + použite časti výfukových plynov .....atď. to chápem, ale EGR a DPF sú dve rozdielné veci.)
U dízlov sa stáva, že po určitom priebehu kilometrov a po nejakom čase olej v motore obsahuje aj dosť veľké percento motorovej nafty, ale to nie je dôsledok nedokončených regenerácií DPF a nemá s tým nič spoločné.
Opel Astra ST 2.0 CDTi 165k - Filter pevnych castic
Re: Opel Astra ST 2.0 CDTi 165k - Filter pevnych castic
- Reklama
Spalovani nafty generuje saze, ty se zachycuji v DPF a ucpavaji ho. Jakmile sensory tlaku ukazuji velky rozdil in/out, filtr je "ucpany" sazemi a je treba ho vypalit.
Vypalit se muze:
1) PASIVNE - Pokud se vyfukove plyny dostanou nad urcitou teplotu, samovolne by se to melo spalit. Jedna se o rychle jizdy na dalnici, pripadne kdyz jedete pilu a motor se zatezuje.
2) AKTIVNE - Teplota ve vyfukovych plynu se zveda nasilne, vstrikuje se nafta do vyfuku. Jak psal SoftOPC, muze se to delat extra vstrikovacem umistenym za turbem na vyfukovem potrubi. Nafta se v horkem potrubi vzniti na mrizce prvniho katalyzatoru (soucast DPF) a vznikly plamen zveda teplotu v DPF filtru a vypaluje saze.
Jestli jsem ten cely problem pochopil spravne, Opel i dalsi vyrobci nemaji extra trysku a vstrikuje se primo do valce motoru, behem vyfukoveho cyklu. Kdyz vypnes motor behem regenerace, nafta vstriknuta do valce tam zustane (nevyfoukne se ven) a protece do motoru, resp. do olejove naplne. Tim se redi olej a zveda se jeho hladina. Trochu nafty se do motoru dostane i bez vypnuti motoru, veskera ulozeni pohyblivych dilu nejsou 100% odolna prosaknuti nafty, stejne jako se dostava olej na druhou stranu.
Delsi dobu to ted sleduji a filter se mi vypaluje pasivne, protoze motor kazdy tyden vetram mimo mesto v pasmu 3000-4500 ot., Start/Stop mam off a motor nedusim. Aktivni regeneraci jsem jeste nepostrehnul. Snad tenhle trend udrzim i nadale
Vypalit se muze:
1) PASIVNE - Pokud se vyfukove plyny dostanou nad urcitou teplotu, samovolne by se to melo spalit. Jedna se o rychle jizdy na dalnici, pripadne kdyz jedete pilu a motor se zatezuje.
2) AKTIVNE - Teplota ve vyfukovych plynu se zveda nasilne, vstrikuje se nafta do vyfuku. Jak psal SoftOPC, muze se to delat extra vstrikovacem umistenym za turbem na vyfukovem potrubi. Nafta se v horkem potrubi vzniti na mrizce prvniho katalyzatoru (soucast DPF) a vznikly plamen zveda teplotu v DPF filtru a vypaluje saze.
Jestli jsem ten cely problem pochopil spravne, Opel i dalsi vyrobci nemaji extra trysku a vstrikuje se primo do valce motoru, behem vyfukoveho cyklu. Kdyz vypnes motor behem regenerace, nafta vstriknuta do valce tam zustane (nevyfoukne se ven) a protece do motoru, resp. do olejove naplne. Tim se redi olej a zveda se jeho hladina. Trochu nafty se do motoru dostane i bez vypnuti motoru, veskera ulozeni pohyblivych dilu nejsou 100% odolna prosaknuti nafty, stejne jako se dostava olej na druhou stranu.
Delsi dobu to ted sleduji a filter se mi vypaluje pasivne, protoze motor kazdy tyden vetram mimo mesto v pasmu 3000-4500 ot., Start/Stop mam off a motor nedusim. Aktivni regeneraci jsem jeste nepostrehnul. Snad tenhle trend udrzim i nadale
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Naftu Euro5 (a Euro 6 už vôbec nekupovať) na jazdy do mesta, to my hovoril predajca už v 2011.
Aj Mazda s novým Skyaktiv 2,2 dieselom má rovnaké problémy s DPF a riedením oleja + naftou degradovaný olej zle maže vačkovú hriadeľ a tá sa obrusuje
.
Aj Mazda s novým Skyaktiv 2,2 dieselom má rovnaké problémy s DPF a riedením oleja + naftou degradovaný olej zle maže vačkovú hriadeľ a tá sa obrusuje
[b]EX Astra Sportstourer 1.4 103kW [/b]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
Je to teda fakt. Po 10 tis. jsem vysával víc ja půl litru oleje. Asi to budu v budoucnu dělat tak, že litr odsaju a půl nového doleju. A stačilo by málo, jen kdyby to signalizovalo "vypalování".
Astra GTC 2.0 CDTI